Verslag Volièrevereniging ’t Hoogeland weer succesvol op Districtstentoonstelling. - NBvV District Groningen

Ga naar de inhoud
Volièrevereniging ’t Hoogeland weer succesvol op Districtstentoonstelling.
 
Vorige week, van woensdagavond tot en met vrijdagmiddag vier uur werd wederom de jaarlijkse Districtsshow voor kooi- en volièrevogels gehouden en nu in Noordbroek.
 
Een show georganiseerd door vier individuele vogelhouders, omdat er zich geen vereniging aanbod om deze show te organiseren. Er werden dit jaar 701 vogels ingeschreven door 90 liefhebbers. Het aantal inzenders en vogels viel nog mee, omdat de organisatie had besloten om vrijdagmiddag al om vier uur de show te sluiten in plaats van zaterdagmiddag, zoals gebruikelijk.

 
 
´t Hoogeland trok vorige week met 5 inzenders en 46 vogels richting Noordbroek om weer eens een mooi aantal prijzen te scoren. Er werden 9 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles behaald. In het verenigingklassement kwamen ze op de zesde plek terecht.
 
 

Goud was er voor K.H. de Groot met een Zwart Witte Kleurkanarie (91 pnt), een Agaat Geel Mozaïek type 2 (92 pnt), een Agaateumo Geel Mozaïek type 1 (91 pnt) en een type 2 (92 pnt).
 
 

M. Oosterhof behaalde met een Agaat Witte Kleurkanarie goud, evenals met een Agaattopaas Wit (92 pnt) , daarnaast kreeg hij nog zilver (91 pnt) voor een Agaattopaas Wit Kleurkanarie.
 
 

J.M. de Groot- vd Mark scoorde twee keer goud met respectievelijk een Agaatopaal Geel Mozaïek type 1 (92 pnt) en met een Zwitserse Frisé Lipochroom Postuurkanarie (91 pnt).
 
 

P. Ottens pakte met een stam Witte Kleurkanaries zilver (370 pnt) en ook nog brons (92 pnt) met een Witte Kleur-kanarie.
 
 

De Japanse Nachtegalen van J. Heuvel namen goud (93 pnt) en brons (91 pnt) mee naar huis.
 
 

Voor de meeste liefhebbers is het showseizoen  hiermee voorbij.  Een aantal heeft nog vogels ingeschreven voor de Nederlandse Kampioenschappen in Zwolle. Deze worden gehouden van 2 tot en met 5 januari 2020.
 
 
   
Terug naar de inhoud